Tavuğu pişirmeden önce asla yıkamamalısınız: İşte nedeni - Webtekno Adnan Güney

Sayfa Gezinme

Son Dakika Haberleri:

latest

Tavuğu pişirmeden önce asla yıkamamalısınız: İşte nedeni

  Tavuğu pişirmeden önce yıkanmalı mı yoksa yıkanmamalı mı? Uzmanlar pişirmeden önce yıkanmasının ciddi sağlık sorunları taşıdığını konusund...

 

Tavuğu pişirmeden önce yıkanmalı mı yoksa yıkanmamalı mı? Uzmanlar pişirmeden önce yıkanmasının ciddi sağlık sorunları taşıdığını konusunda uyarılarda bulundu.

Tavuğu pişirmeden önce yıkanmalı mı yoksa yıkanmamalı mı? Uzmanlar pişirmeden önce yıkanmasının ciddi sağlık sorunları taşıdığını konusunda uyarılarda bulundu.

Bilim insanlarına göre oldukça yaygın olan alışkanlıklardan biri de tavuğu pişirmeden yıkanması durumu. Yıkamanın mantıklı olduğu düşüncesi yaygın olsa da aslında araştırmalarda bunun riskli olduğunu ortaya çıktı. 

TAVUK YIKANMALI MI?

Çiğ tavukta, Campylobacter adı verilen zararlı bir bakteri bulunuyor. Bu bakteriler, tavuğun musluk suyu altında yıkanmasıyla sıçrıyor ve su damlaları aracılığıyla tezgahına oradan eşyalara bulaşıyor. Bu durum da çapraz bulaşma riskini artırıp ve gıda zehirlenmesine yol açıyor.

YETERİNCE PİŞİRİLMELİ

Uzmanlar, tavuğu güvenle tüketmenin etkili yolunun yeterince pişirmekten geçtiğini söylüyor. Tavuğun iç sıcaklığının  en az 75 dereceye ulaşması gerekiyor. Bu durum zararlı bakterileri etkisiz hale getiriyor. 

Son olarak, çiğ tavukla temas edildikten sonra ellerinizi ve kesme aletlerini iyice yıkamalısınız. 


Bu yazı 0 kere okundu.

Hiç yorum yok

Değerli zamanınızı ayırdığınız için teşekkür eder saygılar sunarım.